Αρχική Ατζέντα Διαδρομές Γαστρονομία Ιστοχάρτης Επικοινωνία

Γαστρονομία

Το ελαιόλαδο

Η ποιότητα του κρητικού λαδιού δεν είναι τυχαία και αρκεί να παρατηρήσει κανείς τη συχνότητα με την οποία συναντιέται το δέντρο της ελιάς στη μεγαλόνησο. Οι απέραντοι ελαιώνες αποδεικνύουν ότι η ελιά για να ευδοκιμήσει χρειάζεται ήλιο και ήπιες βροχοπτώσεις.

Το κλίμα λοιπόν, η ευλογημένη κρητική γη αλλά και το μεράκι των παραγωγών μας που επιμένουν να παράγουν λάδι με τον πιο φυσικό τρόπο, την απλή σύνθλιψη του καρπού, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και παραγωγής ποιοτικού καρπού και επομένως ποιοτικού χυμού.

Έτσι παράγεται το παρθένο ελαιόλαδο, από το καρπό της ελιάς χωρίς αυτός να υποστεί καμία αλλοίωση και επεξεργασία κατά τη συμπίεσή του. Μια απλή συνταγή όπου το λάδι αποτελεί βασικό συστατικό είναι ο περίφημος και διάσημος πια κρητικός ντάκος που δεν είναι τίποτε άλλο από μια απλή αλλά νοστιμότατη και θρεπτικότατη σύνθεση ντόπιων και φρέσκων προϊόντων: κρίθινο παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα, τυρί φέτα, λάδι και αλάτι.

 
Κάντε κλίκ για να δείτε αναλυτικά περισσότερες κρητικές συνταγές

Συνταγή

Μια λιτή συνταγή όπου το λάδι αποτελεί βασικό συστατικό είναι ο περίφημος και διάσημος πια κρητικός ντάκος που δεν είναι τίποτε άλλο από μια απλή αλλά νοστιμότατη και θρεπτικότατη σύνθεση ντόπιων και φρέσκων προϊόντων: κρίθινο παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα, τυρί φέτα, λάδι και αλάτι.

 

Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης

Χορτάτζη 20, 74100 Ρέθυμνο

Τηλ: 28310 25571-2 & 28310 25572
E-mail: info@rethymnon.gr

   

Συγχρηματοδότηση στα πλαίσια της Κ.Π.Leader+ Δυτικής Κρήτης Ο.Α.ΔΥ.Κ κατά 70% (από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΕΓΤΠ.Ε-Π 52,50%
και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 17,50) και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνης 30%


Ρέθυμνο HOTSoft.gr internet ιντερνετ δίκτυα τηλεπικοινωνίες ρέθυμνο κρήτη. κατασκευή φιλοξενία προώθηση ιστοσελίδων SEO. Δίκτυα δεδομένων ασύρματα ενσύρματα WiFi ρέθυμνο Δομημένη καλωδίωση αυτοματισμοί κτιρίων έξυπνο σπίτι μελέτη κατασκευή δικτύων ιστοσελίδων φιλοξενία. Rethymno Website design web page rethimno webpage hosting crete graphics design build website hosting server audio video radio streaming servers crete rethymno
powered by HOTSoft.gr
ίντερνετ, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες